Кметът на Несебър иснпектира строителните дейности по нов инфраструктурен обект

9919
Кметът на Несебър иснпектира строителните дейности по нов инфраструктурен обект

Кметът на община Несебър Николай Димитров инспектира на място строително-монтажните дейности по реконструкцията и разширението на пътна връзка от първокласен път I-9/E-87/ (вход на гр.Несебър) до кръгово кръстовище гр.Несебър - к.к.Слънчев бряг. Проектът предвижда да се изградят две платна с широчина по 7 метра в двете посоки и разделителна ивица между тях, като пътят е собственост на община Несебър и се финансира от бюджета й.

Предвижда се изграждането на две кръгови кръстовища на подходите към ж.к.”Черно море” и предвидените такива по ЗРП КК „Слънчев бряг-запад” с цел повишаване безопасността на движението. До момента вече е изградено едното от тях, а по другия пътен възел се работи усилено.

Ивайло Захариев разговаря с несебърски ученици за вредата от наркотиците

Ивайло Захариев, звезда от култовия сериал „Под прикритие“, фокусира вниманието на  учениците от СОУ „Любен Кара...

Кръговите кръстовища се изграждат с цел облекчаване на ляво завиващите и понижаване на скоростта по главната входно-изходна артерия за гр.Несебър и к.к.Слънчев бряг.  Дясното платно се изгражда в трасето на съществуващия път, а разделителната ивица и лявото платно ще са изцяло нови. Ще се поставят тротоари от двете страни, ще се изгради велоалея от страната на дясното платно, а разделителната ивица е предвидена за озеленяване.

„Разширението ще създаде комфорт на шофиране в градска среда, ще облекчи трафика през туристическия сезон, а не на последно място ще направи новия квартал на Несебър „Черно море“  по-достъпен и с по-добри комуникации за гражданите, живеещи там.“, каза кметът Николай Димитров. Той припомни още, че дори и в условията на криза, в която се намира цялата страна, местната администрация залага и спазва програми, част от концепцията за обновяване и разширяване на инфраструктурата на общината. Това от своя страна води освен до положителна промяна във визията на града и до създаване на условия за привличане на повече инвеститори в района. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com