Притеснения в Несебър за масови регистрации преди изборите

6497
Притеснения в Несебър за масови регистрации преди изборите

Регистрираните хора по настоящ адрес в Община Несебър вече са 8 000 души. Това заяви представителят на ГЕРБ Златко Димитров пред Нова телевизия.

Димитров е един от политиците, при които е дошъл сигнал за твърде много регистрации. Става въпрос за Обзор, за Несебър конкретно.

Плевнелиев вероятно ще насрочи изборите за 25 октомври

25 октомври е най-вероятната дата за провеждането на местните избори. До часове ще бъде обявена датата, заяви президентът Росен Плевнел...

Категорично не е вярно. Има регистрирани под 1500 души, като поне 100 от тях са деца, каза началникът на местното звено на ГРАО Гергана Тодорова.

Оказа се, че в общината вече е имало проверки от МВР, проверки има дори от Икономическа полиция. А някои от хората, за които има сигнали, казват, че са сезонни работници. И твърдо казват, че не се интересуват от политическата обстановка в Несебър.

В момента кмет на Несебър е Николай Димитров. Неговото име нашумя покрай скандала „Дюнигейт”, когато на него и на главния архитект на общината Валентин Димов им беше запорирано имущество за 3 млн. лева. Общо нетните доходи на семейството на кмета са 140 000 лева, а на подчинения му главен архитект Валентин Димов 425 000 лева.

Кметът притежава имот в скандалния несебърски квартал „Черно море” от 506 кв. м разгърната площ. През април 2004 година той се развежда с първата си съпруга. Месец преди това обаче двамата даряват на майката на Николай Димитров този имот с право на строеж. Месец след развода майката му дарява обратно същия имот. През 2006-2007 година той прави инвестиция за изграждане на сграда за 287 000 лева, с каквито пари кметът не би трябвало да разполага, според доходите му. Инвестиция от 204 000 лева пък прави в друг имот в местността Кокалу, свързана с „Дюнигейт”, в годините между 2004 и 2006.

Подигравка - кмет обяснява с лековита вода куп регистрации

За мен просията е работа и се радвам, че просяците изнасят парите на хората от скандинавските държави и ги внасят в България. Това каза...

Димитров купува и нива в село Равда заедно с фирма на брат му за 3500 лева. Само частта на кмета обаче се оценява пазарно от експерти на КОНПИ за 80 000 лева. В същата местност имот притежава и главният архитект, който също е закупен силно занижена цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com