МВР озапти побеснял британец с пет чифта белезници и куп стоп патрони (ВИДЕО)

14041
МВР озапти побеснял британец с пет чифта белезници и куп стоп патрони (ВИДЕО)

Невероятен екшън, буквално като в най-разюзданите холивудски и боливудски филми, се е разиграл късно снощи в Несебър, съобщават от местното полицейско управление. Главната роля в смайващата случка е изиграл 26-годишен британец - активен спортист, трениращ смесени бойни спортове.

Екшънът е класически – кражба на моторно превозно средство (МПС), полицейска гонка, престрелка и в крайна сметка победа за добрите! Смайващото е, че МПС-то е мотокар, а крадецът е бил уцелен на няколко пъти от стоп-патрони, но те се оказали безсилни заради предполагаемо медикаментозно опиянение.

България има световна титла в тежка категория на ММА верига

Най-популярният представител на България в смесените бойни изкуства - Благой Иванов-Багата, успя да победи Смелиньо Рама (Канада) в мач...

Към 23:00 часа снощи е подаден сигнал за откраднат мотокар, собственост на фирма „ММ Комерс“. Кражбата е била крайно зрелищна – крадецът е минал с мотокар през заключени метални порти на складова база. За негова зла участ пишман мотокаристът е катастрофирал в района на Т-образното кръстовище между "Аква парк - Слънчев бряг" и к-с "Старият възел". Предвид мощта на превозното средство, което е управлявал, престъпникът направил две последователни катастрофи - с лекотоварен автомобил "Форд Транзит", със сливенска регистрация и с лек автомобил "БМВ", със софийска регистрация. И двете коли са били пронизани с вилиците на мотокара - за щастие без да има човешки жертви.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители от Районно управление - Несебър направили няколкократни опити да задържат мъжа, управляващ мотокара, но същия държейки стоманен гаечен ключ с дължина около 30 сантиметра. Крайно учудващо обаче, след като първоначално скочил на полицаите, крадецът почнал сам да се удря, явно изпаднал в амок! В крайна сметка престъпникът опитал да избяга, бил подгонен от полицаите и последвала схватка, завършила с нараняване на един служител на МВР, който бил ударен с гаечния ключ по ръката. Негов колега стрелял със стоп-патрони, но те "не оказали никакво въздействие върху нападателя", който бил улучен в краката и тялото!

Цялата случка буквално се развивала "в движение", като крадецът пробягал половин километър, биейки се с полицаите. Той бил приклещен на бензиностанция извън Несебър, където изпотрошил рафтове и стока. В бензиностанцията полицаите "опитали да отвлекат вниманието на нападателя с пожарогасител", но неуспешно. "Крадецът се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязал от там, въоръжен с два големи кухненски ножа", пише в полицейския рапорт.

Пребит в центъра на Слънчев бряг: От РУД Несебър искаха да не подавам жалба

За останал без последствия побой от страна на измамници в Слънчев бряг алармира Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ). ...

"След брилянтна акция на два екипа от спецзвеното, нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаеч ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Наложило се е прилагане на физическа сила и помощни средства - "поставяне на пет чифта белезници", гласи полицейският доклад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com